Onze kampen

Onze kampen

De vakantiekampen van Dynamique ;

Voor actieve kinderen van 8 tot 15 jaar.  Wij bieden drie verschillende soorten kampen aan die tegelijk vanaf dezelfde locatie georganiseerd worden.

Watersportkamp – Klimkamp – Combi watersport-klimkamp

Het Watersportkamp (zeil- windsurf- sup kamp)

Tijdens ons watersportkamp gaan we op allerlei manieren actief aan de gang op en rondom het water. De meeste tijd besteden we aan het zeilen, windsurfen en suppen, dat zijn de activiteiten waar les in gegeven zal worden. Het zeilen zal hoofdzakelijk gebeuren in een laser pico (met z’n tweetjes). Het windsurfen gebeurt op moderne surfplanken (Fanatic, JP en Starboard) met zeer lichte en kleine kindertuigjes. Allemaal materiaal waarbij een snelle leercurve, en dus veel zeil- en windsurfplezier, mogelijk is. Naast het zeilen en windsurfen gaan we ook nog diverse andere leuke wateractiviteiten doen. Als kinderen alleen willen windsurfen of alleen willen zeilen proberen we daar zoveel mogelijk aan tegemoet te komen.

Het klimkamp

Tijdens het klimkamp gaan we natuurlijk iedere dag klimmen. Niet de hele dag maar steeds een ochtend of een middag. Het klimmen doen we op verschillende locaties: Klimmuur Haarlem, Klimmuur Amsterdam en de outdoor klimwand in Spaarnwoude (behalve als er Dance Valley is). Alle kinderen worden in groepjes verdeeld, afhankelijk van klimniveau en leeftijd.

Het Combi kamp

Bij dit kamp gaan de kinderen zowel watersporten als klimmen. Als uw kind bijna alle sporten leuk vindt, van afwisseling houdt en moeilijk kan kiezen dan is het combi kamp geknipt voor hem of haar.  Van de 5 dagen worden de combi kampers 3 dagen ingedeeld bij de watersport groep en 2 dagen bij de klimgroep.  Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt het definitieve programma bepaald.

Voor alle kampen;

Ons standaard kamp is een 5 daags programma met 4 overnachtingen voor kinderen van 8 tot 15 jaar.

Als u of uw kind het blijven slapen nog te spannend vindt dan kunt u kiezen voor een kamp zonder overnachting.  Er zijn slechts een zeer beperkt aantal dagkamp plaatsen beschikbaar.

Als alle vier de kampweken snel vol zitten is de kans groot dat we nog 1 of 2 extra weken organiseren in week 30 en 31 van de zomervakantie.  Deze twee extra weken bieden we dan geen overnachting aan, dus alleen dagkamp.

Naast de hoofdactiviteit gaan we nog heel veel andere leuke activiteiten doen. Zoals vlotten bouwen en varen, een touwbrug bouwen en oversteken, boogschieten, zelf vuur leren maken zonder lucifer, mountainboarden, zwemmen,  voetballen, kanovaren, en nog veel meer.

De avonden worden gevuld met een spelletjesavond, een nachtspel, een disco-avond, etc. En als het weer het toelaat slapen we ook een keer buiten in zelfgemaakte hutten. Naast de leuke dingen komen er ook een paar iets minder leuke dingen voorbij zoals helpen bij tafel dekken, afruimen, en dergelijke. Gelukkig hoeft iedereen dat maar 1 x te doen.

Share